Din guide till tapetsering – från kunnig målare i Hedemora!

Att tapetsera om är ett bra sätt att få fram det vackra i en bostad. Tapeter kan omvandla ett helt rum och skapa liv och djup. Många undrar dock var de ska börja eller vem som utför sådana arbeten. Därför har vi skrivit en guide för dig som funderar på att sätta upp nya tapeter. 

Material och utrustning för tapetsering

Det finns många olika typer av tapeter, bland annat papperstapet, textiltapet, vinyltapet, tapet med spån och non woven-tapet. Det finns också speciella tapeter för särskilda rum, till exempel: våtrumstapet för våtrum eller radontapet som är till för att spärra radon i gamla betongväggar. Vissa tapeter har högre beständighet än andra. Du bör alltså ta hänsyn till rummet och välja tapet därefter. Våra professionella målare hjälper dig med all information om tapetsering du behöver. Är tapet inte rätt val för ditt projekt, kan inomhusmålning också vara ett alternativ.

Utförande

Första steget för tapetsering är uträkning av material. Våra målares långa erfarenhet inom tapetsering säkerställer att korrekt mängd tapet beställs, vilket eliminerar merkostnader för restbitar. Vi är även mycket noggranna med förarbetet. Före tapetsering, bryts strömmen och lister/golvsocklar samt eventuella foder på fönster och dörrar monteras av innan den gamla tapeten rivs ned. Eventuella sprickbildningar och hål lagas med spackel. Våra professionella målare hanterar även större skador.

Med korrekta förberedelser på plats, blir resultatet utmärkt när tapeterna limmas. Våderna mäts ut och limmas på väggen och pensel används vid svåråtkomliga platser som fönster och hörn. Vi på Långsbyn Måleri arbetar metodiskt och är noggranna med att använda rätt verktyg och tillvägagångssätt för att just din tapetsering ska bli så bra som möjligt. 

Sammanfattning och kontakt

Det är möjligt att tapetsera på egen hand, men det krävs lite grundkunskaper och kan vara pilligt. Bra resultat kommer från goda förberedelser, noggrant arbete och korrekta uträkningar. Tveka inte att ta kontakt med proffs vid giftigt avfall som asbest eller vid radontapetsering. Vill du vara säker på att din tapetsering sker på ett säkert vis och att resultatet blir proffsigt och kostnadseffektivt är du välkommen att kontakta oss. Det gör du enklast via kontaktformuläret.