Guide för tapetsering av fondvägg i Hedemora

När du behöver hjälp med att tapetsera i din bostad eller då du vill sätta upp en fondvägg för att skapa mer liv och rörelse i hemmet kan du vända dig till oss. Våra skickliga målare är experter på tapetsering i Hedemora.

Att ha tapeter i sovrum, hall och vardagsrum är fortfarande mycket populärt i många hem eftersom det är ett enkelt sätt att skapa liv och känsla i rum. Att sätta tapeter behöver dessutom inte nödvändigtvis kosta mer än att måla väggarna då det krävs mindre torktider och arbete med underlaget. Många väljer att sätta upp en fondvägg i sovrummet eller vardagsrummet för att skapa en viss känsla i rummet. Om du vill få hjälp med tapetsering i Hedemora kan du vända dig till oss som är experter på målning och tapetsering. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med tapetsering i Hedemora eller med att sätta upp en fondvägg.

 

Vad är en fondvägg?

En fondvägg är en eller flera väggar i ett rum som tapetseras med en annan nyans eller med ett annat motiv för att skapa mer liv i rummet. Exempelvis kan du ha tre väggar som har ljusgrå nyans och sedan sätta tapeter på den fjärde väggen med en mörkare grå nyans som skapar en kontrast mot de andra väggarna.

 

Varför fondvägg?

Anledningen till varför många vill ha en fondvägg är för att de vill skapa en förändring i rummet. Med en avvikande vägg med mönster och motiv, skapas en annan dynamik i rummet som ofta gör det mer intressant för ögat.

 

Välja fondvägg 

När du ska välja fondvägg är tanken att fondväggen ska bryta lite mot de andra väggarna antingen genom en mörkare eller ljusare nyans eller genom ett avvikande motiv. Det går att få massor av inspiration på Internet där många privatpersoner har valt att visa upp sina fondväggar.

 

Process för tapetsering av fondvägg

Processen att tapetsera en fondvägg skiljer sig inte nämnvärt åt mot att tapetsera andra väggar. Vanligt är att man har tre väggar som är målade i en och samma färg, eller tapetserade med samma tapeter, och sedan en fondvägg som tapetserats i snarlik färgnyans och med ett likartat motiv.

 

Kontakta oss för mer information

Vi på Långsbyn Måleri erbjuder måleritjänster åt privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och industrier. Våra utbildade målare i Hedemora är specialister på alla typer av målningsarbeten och tapetsering i Hedemora. Vi åtar oss alla typer av måleriuppdrag, både invändigt som utvändigt. Vi kan även åta oss totalentreprenad för ditt projekt vilket innebär att vi är med dig från planering till utförande och sköter om alla delar i processen. Du är välkommen att kontakta oss för mer information eller för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi kan diskutera ditt projekt, bidra med råd och inspiration samt lämna en kostnadsfri offert. 

Kontakta oss målare i Hedemora för kostnadsfri offert & platsbesök

Vi är kompetenta målare i Hedemora som är redo för ert nästa måleriprojekt. Långsbyn Måleri har under våra 12 år i måleribranschen etablerat oss i södra Dalarna. Skriv in till oss via formuläret nedan så återkopplar vi med snabb och trevlig service.