Viktigt att tänka på vid tapetsering

Ska du tapetsera om hemma i din bostad kan du finna viktig information som du bör tänka på här på denna sida. Om du istället vill anlita målare i Hedemora för att utföra tapetseringen kan vi erbjuda konkurrenskraftigt pris för din tapetsering i Hedemora.

När du vill tapetsera i din bostad har du möjlighet att själv kunna välja kulörer, mönster och om du ska installera en bård. Det finns ett stort antal tapeter att välja mellan vilket gör att du inte kommer att ha några större problem med att hitta dina favoriter för de rum som ska tapetseras. Du kan välja mellan att ha tapeter med en ljus eller mörk kulör, tapeter med eller utan struktur, mönsteranpassade tapeter och grafiska tapeter. Det ger dig möjlighet att skapa exakt den atmosfär du vill ha i din bostad.

 

Att tapetsera är ett hantverk som kräver kunskap och erfarenhet för att få ett perfekt resultat. Du kan förstås välja att tapetsera själv. Du får på denna sida information om vad du behöver tänka på, eller så kan du ta hjälp av oss på Långsbyn måleri som kan assistera dig med tapetsering i Hedemora

 

Inför tapetsering

Utöver att du behöver välja vilken typ av tapet du vill använda, färg, mönster och eventuell struktur behöver du också beräkna åtgången av tapeter och införskaffa utrustning. Du behöver mäta väggarnas totala längd och väggarnas höjd.  Man får normalt ut 4 våder på varje tapetrulle, vid en takhöjd på 2,40 meter, 3 våder om tapeterna ska mönsterpassas. Varje tapetrulle har en bredd på vanligtvis 53 cm vilket innebär att det går åt 2 våder per meter. Om du har ett rum som har fyra väggar som vardera är 4 meter, en dörr och ett fönster behöver du 8 tapetrullar. Det kan också vara bra att köpa en extra rulle så att det finns om någon våd spricker i samband med tapetseringen.

 

Tänk på att du granskar alla tapetrullar så att de har samma trycknummer. I annat fall riskerar du att få nyansskillnader på väggen.

 

Utrustning

När du ska tapetsera behöver du vissa verktyg och viss utrustning som du använder då du tapetserar. Du behöver införskaffa hink, roller, pensel, tapetsvamp, tapetborste, tapetkniv, tumstock, linjal och en blyertspenna. Du behöver också införskaffa tapetklister. Vilket klister som passar bäst för dina tapeter står angivet på förpackningen. Det kan vara bra att tänka på att olika tapeter kräver olika tapetklister.

 

För förarbetet kan du komma att behöva spackel, spackelspade och sandpapper. Det kan också vara bra att ha ett tapetbord så att du enkelt kan mäta storleken och lägga lim på tapeterna.

 

Förarbete vid tapetsering

Du behöver börja med att rensa väggarna från krokar, spikar och andra detaljer på väggen. Ta sedan bort kåporna kring eluttag och strömbrytare. Du behöver också ta bort golvlister så att du kan sätta tapeter ned under golvsockeln.

 

Därefter behöver du ta bort alla lösa tapetdelar. Har du strukturtapeter ska ytan på tapeten rensas så att den blir slät och jämn alternativt ska tapeterna rivas ned eller bredspacklas. Du behöver också slipa ned tapetkanter. Har väggen glasfiber, väv eller är en textiltapet behöver du bredspackla hela väggen för att skapa en hållbar och jämn yta. Detta gäller också om du har en väggyta som består av gipsskivor, spånskivor, betong eller puts. Därefter så slipar du väggarna och slutligen förlimmar dessa.

 

Ska du sätta upp nya tapeter på gamla tapeter som har en mörkare nyans än de nya kan du behöva grundmåla tapeterna först så att inte de gamla tapeterna lyser igenom.

 

Få hjälp med tapetsering i Hedemora

Som synes så är det en hel del saker som du behöver tänka på och även en hel del arbete som behöver utföras i samband med tapetsering. Långsbyn Måleri har målare i Hedemora som utför tapetsering i Hedemora. Våra målare är utbildade inom måleri och tapetsering och har dessutom arbetat länge inom branschen. Det innebär att de har en stor kunskap då det kommer till tapetsering vilket gör att de kan utföra arbetet på ett korrekt och effektivt sätt.

 

Du är välkommen att kontakta oss för att få mer information om våra tjänster. Du kan använda kontaktformuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där våra målare i Hedemora kan inspektera dina rum som ska tapetseras. Då kan vi snabbt bilda oss en uppfattning om vad det är du vill få utfört och därefter lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris. 

Kontakta oss målare i Hedemora för kostnadsfri offert & platsbesök

Vi är kompetenta målare i Hedemora som är redo för ert nästa måleriprojekt. Långsbyn Måleri har under våra 12 år i måleribranschen etablerat oss i södra Dalarna. Skriv in till oss via formuläret nedan så återkopplar vi med snabb och trevlig service.