Tips för utomhusmålning med Långsbyn Måleri

Här delar våra målare i Hedemora med sig av sina tips kring hur du bäst lägger upp arbetet då du ska utföra en utomhusmålning. Det finns flera saker som du behöver tänka på som att du utför målningen i rätt väder och utför grundarbetet på ett korrekt sätt.

Är det dags att måla om huset eller utföra någon annan form av utomhusmålning finns det en del saker som du behöver tänka på så att resultatet blir bra. Till att börja med bör du välja att utföra målningen när det är bra väder. Utomhusmålning kan utföras under senvåren, sommaren och början på hösten, innan det blir kallt och fuktigt. Optimalt målningsväder är när det är minst 20 grader varmt ute, låg luftfuktighet och skugga på fasaden. Självklart får det inte heller regna utan du bör välja att måla en dag då du vet att det är uppehållsväder.

Nedan följer några tips som sammanställts av Långsbyn Måleris målare i Hedemora.

Långsbyn måleris målare i Hedemora: Tips för utomhusmålning 

Säkerhet vid utomhusmålning

Om du ska måla en fasad bör du använda dig av en ställning för att få bästa resultat. Det går förvisso att använda en stege då fastigheten inte är hög, men det kan vara vingligt och svårt att arbeta effektivt, exempelvis vid skrapning, vilket ökar risken för fallolyckor. Våra målare i Hedemora är noga med säkerhet och använder korrekt utrustning för jobbet, för att vi ska kunna leverera kvalitetsmålning på ett säkert och effektivt sätt.

 

Förarbete

Förarbetet i samband med utomhusmålning av exempelvis en fasad är A och O. Det är förarbetet som avgör hur lång livslängd din målning kommer att få och därför måste det få ta den tid det tar. Skrapning och tvätt av fasaden behöver utföras noggrant inför målningen. Plåtdetaljer som fönsterbleck, stuprör och andra detaljer på fasaden bör också täckas in noggrant för att spara in tid när det är dags för rengöringen efter målningen. Exempelvis kan fönsterbleck smörjas in med motorolja så att färgen inte får fäste. Därefter kan du enkelt rengöra fönsterblecken med avfettningsmedel.

 

Innan målning ska påbörjas bör du även granska virket i en träfasad. Träpaneler som är spruckna bör spacklas medan träpaneler som är skadade, har fuktskador eller har möglat bör bytas ut mot friska träpaneler. Du bör direkt lägga grundfärg på nya träpaneler så att de inte utsätts för fukt och påväxter.

 

Målning

När du ska utföra målningen bör du välja en kvalitativ färg från en välkänd färgtillverkare framför billigare färger från lågprisvaruhus. Då maximerar du livslängden på din målning, vilket kan betyda att du kan vänta upp till flera år längre innan du behöver måla om på nytt. En av många fördelar med att anlita våra målare i Hedemora, är att vi har ett brett utbud av färger av hög kvalitet som vi gärna hjälper dig välja mellan.

 

Du behöver sedan lägga på en grundfärg över hela fasaden. När grundfärgen har torkat kan man påbörja målningen med den fasadfärg som du har valt. Normalt bör fasaden målas två gånger för att få exakt rätt nyans och öka hållbarheten.

 

Fönstermålning

Ska du även måla fönster behöver dessa skrapas, spacklas, kittas om och målas. Det kan göras då fönstret sitter på plats men man kan även montera av fönstret så att man enklare kan måla både fram och baksida. Då kommer man även lättare åt att skrapa och måla fönsterkarmarna.

 

I samband med att man målar om fasaden bör man även besiktiga och vid behov passa på att byta ut stuprör, hängrännor och fönsterbleck då ställningen redan är uppsatt.

 

Anlita målare i Hedemora för din utomhusmålning

När du vill måla om fasaden eller utföra annan form av utomhusmålning kan du vända dig till Långsbyn Måleri som har målare i Hedemora. Våra målare är utbildade och innehar yrkesbevis men har också många års erfarenhet från branschen vilket innebär att du kan vara trygg i att målningen utförs på ett korrekt sätt. Våra målare i Hedemora är experter på alla typer av målningsarbeten och kan även hjälpa dig med exempelvis inomhusmålning och målning i våtrumsutrymmen.

 

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster och om hur vi kan hjälpa dig med din utomhusmålning. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan besiktiga din fasad och därefter ge dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris. Vi lämnar förstås garantier för vårt utförda arbete så att du kan känna dig trygg även efter att vi är färdiga med målningen.

Kontakta oss målare i Hedemora för kostnadsfri offert & platsbesök

Vi är kompetenta målare i Hedemora som är redo för ert nästa måleriprojekt. Långsbyn Måleri har under våra 12 år i måleribranschen etablerat oss i södra Dalarna. Skriv in till oss via formuläret nedan så återkopplar vi med snabb och trevlig service.