ROT-avdrag när du anlitar Långsbyn Måleri

Funderar du på att anlita en målare i Dalarnas län och är intresserad av att lära dig mer om hur ROT-avdrag fungerar? Då har du hamnat helt rätt! Den här artikeln ska berätta allt om ROT-avdrag för måleriarbeten. ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad och det är just det som det kan användas för. Det gäller därmed inte för dig som bygger nytt.

  • ROT-avdrag gäller på alla måleritjänster som går under renovering, ombyggnad och tillbyggnad
  • Du kan maximalt få 50 000 kronor i kombinerat ROT- och RUT-avdrag per år


Hur fungerar ROT-avdrag

När du anlitar en målarfirma som har F-skattsedel kan du få ROT-avdrag, vilket ger dig 30 % i avdrag på arbetskostnaden för projektet. Det gäller oavsett om du ska måla om inomhus, utomhus eller om det handlar om tapetsering - så länge det inte är en nybyggnation det gäller. Du måste även äga fastigheten som arbetet genomförs i och bo i den helt eller delvis. Mer information om ROT-avdrag finner du på skatteverkets hemsida HÄR.

Långsbyn Måleri hjälper dig med ROT-avdrag

Du måste vara 18 år för att kunna nyttja ROT-avdrag och det krävs att du har betalt in tillräckligt med skatt för att vara berättigad till det, vilket innebär att du skattar för minst 90 % av din inkomst i Sverige. Långsbyn Måleri hjälper dig med ROT-avdraget så att du får en faktura där det redan är borträknat från priset, sedan ansöker de om betalning från Skatteverket.

Fördelar med att anlita en målerifirma

Oavsett vad du behöver måla eller tapetsera är det klokt att ta hjälp av en målerifirma. De har den erfarenhet och utbildning som krävs för att genomföra ett hållbart och högkvalitativt arbete. De är noga med allt från förarbete till grundmålning och detaljer för att du ska få ett bra slutresultat. Är ni två stycken som bor tillsammans kan ni båda utnyttja ROT-avdrag för arbete i samma fastighet.

Viktig information om ROT-avdrag

Om du behöver hjälp med måleri i en bostadsrätt gäller det enbart för projekt inne i lägenheten och inte utanför. Om småhuset är under fem år får arbetet enbart göras för att återställa huset till det skick det var från början. Självklart kan du också få ROT-avdrag för arbeten som sker i ditt fritidshus. Det är du som köper ROT-arbeten som bär ansvaret för att alla villkor är uppfyllda, men våra målare hjälper självklart till vid behov.

Kontakta Långsbyn Måleri för kostnadsfri offert med ROT-avdrag inräknat

Om du behöver hjälp med planering och genomförande av tapetsering eller målning kan du kontakta oss målare i Hedemora för att få en kostnadsfri offert. Vi ger dig prisuppgift med ROT-avdrag inräknat. Vi är erfarna inom alla typer av måleriarbeten såväl inomhus som utomhus och inget arbete är för stort eller litet. Kontakta oss genom vårt kontaktformulär med information om ditt projekt så återkommer vi snarast.

Kontakta oss målare i Hedemora för kostnadsfri offert & platsbesök

Vi är kompetenta målare i Hedemora som är redo för ert nästa måleriprojekt. Långsbyn Måleri har under våra 12 år i måleribranschen etablerat oss i södra Dalarna. Skriv in till oss via formuläret nedan så återkopplar vi med snabb och trevlig service.